Sofie Sarenbrant

Sofie Sarenbrant.

Sofie Sarenbrant (født 4. januar 1978) er en svensk forfatterinde. Hun har læst medievidenskab og har arbejdet som journalist på blandt andet Expressen i Stockholm.

I 2010 debuterede hun med krimien “Uge 36” – en krimi, som hendes store forbillede Mari Jungstedt gav hende motivationen til at skrive færdig. Året efter i 2011, kom opfølgeren “I stedet for dig”.

I 2012 udkom den første bog i serien om Emma Sköld. Emma er modsætningen til de gængse, stereotyper indenfor krimigenren. Hun er ikke en alkoholiseret, lettere depressiv og aggressiv person, men derimod en ung, karriere orienteret kvinde på Sofie’s alder. Emma har en storesøster og da Sofie også har søskende, er det nemt at skrive om de til tider komplicerede forhold der er mellem søskende.

Emma er datter af en tidligere politimester Evert Sköld og det er meget mod hans vilje, at Emma vælger at gå politivejen. Men Emma er sin egen og da hun er ung, har hun et gå-på-mod og en entusiasme der ikke altid taler til hendes fordel. Hun gør tingene på sin måde – overbevist om, at hun er lettere udødelig. Denne indstilling bliver udfordret gennem de sager hun roder sig ind i.

Serien om Emma Sköld kan læses uafhængig af hinanden, men “Babysitteren” er ikke den samme, hvis ikke du har læst “Åbent Hus”. Fra “Åbent Hus” begynder historierne at lappe ind over hinanden, både på privatfronten og på krimifronten.

Sofie Sarenbrant har skrevet følgende bøger – klikker du på den blå tekst, kommer du til min anmeldelse af den enkelte bog:

Uge 36

I stedet for dig

Hvil i fred

Døden løber maraton

Åbent hus

Babysitteren

Tiggeren

Syndebukken

Skammekrogen

Følg med i Sofie’s forfatterskab på hendes hjemmeside:

www.sofiesarenbrant.com