Sofie Sarenbrant – Døden løber maraton

Titel: Døden løber maraton

Serie: Emma Sköld (2)

Forfatter: Sofie Sarenbrant

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2014

Antal sider: 307

Det er den 1. juni og det årlige Stockholmske maratonløb bliver skudt i gang. Det sker i kaotiske omgivelser, idet det regner, blæser og er koldere end juleaften. En del løbere har meldt afbud, mange gemmer sig under paraplyer eller har iført sig sorte affaldssække for at tage det værste af regnen.

Som om dette ikke giver nok udfordringer for løbsledelsen, så bliver en af løberne dødeligt såret ikke ret langt efter start. Og kort tid efter findes en kvindelig løber død i en park. Det kan ikke være tilfældigt at to løbere dør i samme løb. Kriminalassistent Emma Sköld står tilbage med mistanken om, at der et eller andet sted i det store maratonfelt løber en morder.

En af deltagerne er Johan Bäckström. Hans datter Wilma skulle have deltaget, men hun døde året før og for at ære hende, vælger han at løbe maratonløbet. Johan har brugt det meste af det sidste års tid på at finde ud af, hvem der er skyld i hans datters død. Johan mener nemlig ikke, at hun døde af sig selv. Nogle af dem Johan mistænker deltager også i løbet. Det samme gør Johan’s personlige træner Josefin, som er søster til Emma Sköld – et faktum som ikke gør presset på Emma mindre. Morderen skal findes inden løbet er slut.

Døden løber maraton er andet bind i serien om Emma Sköld og det tegner til at blive en rigtig god serie. På det personlige plan har Emma skiftet job og kæreste siden første bind, men selvom der er kommet en ny kæreste ind i billedet, så er den historie ikke så dominerende. Det er en god ide at lade et maraton danne rammen om en kriminalsag, for så er der en begrænset tidshorisont handlingen har til at finde sin afslutning og det gør, at finalen bliver presset. Som læser kan jeg godt sidde tilbage og være forpustet.

Jeg vil give “Døden løber maraton” 4 stjerner.