Jesper Stein

Jesper Stein er født i Aarhus i 1965 og er uddannet journalist. Han arbejdede i perioden 1996 – 2005 som kriminalrapporter på Morgenavisen Jyllandsposten og frem til 2015 var han kulturrapporter. Siden 2015 har han arbejdet som fuldtidsforfatter.

Hans debut som forfatter skete i 2008 med biografien “Man jager et bæst og fanger et menneske”, en bog der blev skrevet sammen med Bent Isager-Nielsen, som var drabschef for rejseholdet. I 2012 udkom Uro som er første bind i serien om Axel Steen. Uro modtog Det Danske Kriminalakademis Debutantpris i 2012.

 

Serien om Axel Steen har sit udspring på Nørrebro og er en rå og barsk fortælling om det mørke København. Axel er en hardcore vicepolitikommissær, som lever sig fuldstændig ind i drabssagerne, hvilket har store personlige konsekvenser. Han har et forlist ægteskab bag sig. Konen fik nok af, at han var så opslugt af at finde gerningsmændene til de forbrydelser han efterforskede og hans liv er generelt på nedtur. Han er storforbruger af hash, sprut, kvinder og senere i serien kommer der også stoffer ind over.

Serien om Axel Steen består af følgende bøger – klik på de blå titler for at komme til min anmeldelse af bogen: