Sofie Sarenbrant – Uge 36

Titel: Uge 36
Serie: –
Forfatter: Sofie Sarenbrant
Genre: Kriminalroman
Forlag: People’s Press
Udgivet: 2010
Antal sider: 304

De højgravide veninder Johanna og Agnes er sammen med deres mænd taget til det lille fikserleje Brantevik for at nyde det sidste af sommeren.

Vejret er mildt sagt elendigt og der er derfor en dårlig stemning sidst på ugen. De runder ferien af med en karaoke aften på den lokale kro, men det ender galt. Agnes’ mand Tobbe får for meget at drikke og begynder at flirte med den kvindelige bartender og det får Agnes til at vende næsen mod deres værelse. Næste dag vågner Tobbe op på deres værelse, men Agnes er der ikke. Han er overbevidst om, at hun er gået med Johanna og hendes mand Eric hjem, men da det går op for ham, at det ikke er tilfældet, begynder panikken at bredde sig.

Tobbe starter nu en jagt gennem Brantevik for at finde Agnes, men forgæves. Ingen har set hende.

En dag finder nogle drenge liget af en kvinde som er skyllet op på stranden. Det viser sig, at det er en gravid kvinde, som har fået skåret maven op og fjernet det ufødte barn hun bar på. Et kort øjeblik tror alle, at Agnes er fundet, men liget er ikke Agnes og politiet er nu mere presset end tidligere, for venter der flere kvindemord?

To personer forsøger at opklare de forbrydelser, der er begået. Dels indsatsleder Lars Räffel og dels kriminalrapporter Göran Rosenlund. Göran har arbejdet mange år på den lokale avis, men han er blevet ældre og hans stjerne på avisen er falmet. Han mener derfor, at denne sag kan være hans sidste mulighed for at vise, at der stadig er brug for rapportere af den gamle slags.

Uge 36 er Sofie’s debutkrimi og egentlig en fin en af slagsen. Den er skrevet i et let sprog, så det er en hurtig læst bog. Personbeskrivelserne er fine – personligt nåede jeg at blive temmelig irriteret på Göran Rosenlund og hans journalistiske metoder.

På en skala fra 1-5 vil jeg give den 3. Det vil jeg, fordi det som sagt er en let læst krimi, men når den sidste side er vendt, så sidder jeg som læser, tilbage med nogle ubesvarede spørgsmål.