Sofie Sarenbrant – Hvil i fred

Titel: Hvil i fred

Serie: Emma Sköld (1)

Forfatter: Sofie Sarenbrant

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2014

Antal sider: 350

Det er februar, det er koldt og vi befinder os på det luksuriøse kurbad Yasuragi Hasseludden i Sverige en tidlig morgen. Aiko Saitou er ved at gøre klar til dagen i kurbadets spa afdeling, da hun finder en kendt skuespillerinde dybt bevidstløs. Politiet tilkaldes og næsten inden de er kommet i gang med at efterforske, hvad der er sket, findes et ældre ægtepar døde. Umiddelbart tyder de to hændelser, på en ulykke og en overdosis sovepiller, men hotelchefen fornemmer, at der er noget galt. Et par dage senere, under en kongres, findes en af kongresdeltagerne også død og her er der ingen tvivl. Der er tale om drab.

Emma Sköld får ansvaret for efterforskningen og der går ikke lang tid, før at hun fornemmer, at der er en sammenhæng mellem de tre hændelser. Nu starter kapløbet om at finde en gerningsmand, der ikke er færdig med at dræbe.

Er det en gæst der dræber eller er det en fra personalet? Der er nok af intriger: den gifte receptionist har et forhold til kokken, som har truet ledelsen fordi han mener at han skal have mere i løn. Hoteldirektøren har problemer med at sove og tager derfor stærk sovemedicin. Stedets fremtid ser dyster ud, når det nu forbindes med drab.

Hvil i fred er første bind i serien om Emma Sköld og det er et meget godt grundlag der her bliver lagt. Der er et godt flow i handlingen, sidehistorierne om Emma’s privatliv er der, uden at den fylder for meget og der er en ikke helt velfungerende familie omkring Emma.

På en skala fra 1-5 får den 4. Den er solid, der er nogle gode cliffhangers, der er overraskelser i historien og så er det i grunden bare en god historie.