Jesper Stein – Aisha

Titel: Aisha

Serie: Axel Steen (4)

Forfatter: Jesper Stein

Genre: Kriminalroman

Forlag: Politiken

Udgivet: 2015

Antal sider: 434

 

En mand findes lemlæstet og tortureret til døde i en penthouselejlighed i prestigebyggeriet 8tallet på Amager. Offeret er den midaldrende Sten Høeck, som er tidligere ansat i PET’s antiterrorkorps. Vicepolitikommissær Axel Steen sættes til at lede efterforskningen og da en anden tidligere ansat hos PET næsten samtidig findes død, kæder Axel hurtigt de to dødsfald sammen. Fællesnævneren for de to døde er deres tidligere arbejdsplads og da Axel begynder sin efterforskning, rettes blikket hurtigt mod en tre år gammel terrorsag.

Axel er tilbage efter at han to år tidligere var meget tæt på selv at miste livet i en storstilet undercover aktion. Godt nok er han tilbage, men han har mange fysiske men, hans datter Emma frygter hele tiden at han skal dø og han har forladt sit elskede Nørrebro. Derudover har han fået ny chef, ny kæreste og ny livsstil.

Aisha skildrer et politi og en efterretningstjeneste – PET – som absolut ikke kan lide hinanden. Axel oplever at hans opklaringsarbejde hele tiden modarbejdes af PET, som enten ikke vil udlevere de relevante dokumenter, eller som ikke mener at Axel’s spørgsmål har relevans for sagen eller er af (inter)national vigtig betydning og derfor klassificeret. Det kommer derfor til en del sammenstød mellem Axel og de der står ham nærmest.

En vigtig bi-person i Aisha er Emma, Axel og Cecilies datter. Hun har oplevet at hendes far var tæt på at dø i Akrash og derfor er hun nu mærket og har en evig tro på, at han kan dø hvert øjeblik der skal være. Hun savner de gamle dage hvor hun var sammen med mor og far hele tiden og alt åndede idyl. Hendes største ønske er, at Axel, Cecilie og Emma en dag kan sove i den samme seng. Hun bærer rollen fint med at fortælle historien om, at det har nogle konsekvenser for andre, når man vælger en bestemt måde, at leve sit liv på.

 

Aisha er en meget spændende bog, med en overraskende drejning mod slutningen og det er den bog i serien jeg kom hurtigst igennem. Den var simpelthen så spændende.

Aisha får 5 ud af 5 stjerner.