Jesper Stein – Bye bye blackbird

Titel: Bye bye blackbird

Serie: Axel Steen (2)

Forfatter: Jesper Stein

Genre: Kriminalroman

Forlag: Politiken

Udgivet: 2013

Antal sider: 366

 

En ung kvinde voldtages af en ukendt gerningsmand. Under det efterfølgende politiarbejde, dukker der DNA op, der matcher med en gammel sag, som Axel Steen sad med i 2004. Det var en sag om et uopklaret sexdrab – den såkaldte solsorte-sag – der dengang rystede København og som kostede Axel Steen hans ægteskab og som var ved at knuse ham. Axel får nu en ny chance for at løse den gamle sag, og han kaster sig derfor ud i efterforskningen med en iver ud over det sædvanlige.

Sagen er dog ikke helt nem at opklare og mens Axel arbejder sig igennem vidneforklaringer, videooptagelser, et stigende hashmisbrug og mistanke om sløset politiarbejde fra de tidligere efterforskere, fortsætter voldtægtsmanden med at hærge rundt i København.

 

Det er dog ikke kun arbejdsmæssigt at Axel Steen er udfordret. Privat er han ikke kommet sig over sin ex-kone Cecilie Lind, som han stadig savner og håber at få tilbage. Sammen har de datteren Emma, som Axel gerne vil være sammen med, men Axel’s stigende hashmisbrug hindrer at han kan få så meget tid sammen med hende.

Cecilie Lind kommer nu sammen med den nyudnævnte vicepolitidirektør Jens Jessen, som samtidig er Axel’s chef. Jens Jessen er af den jaloux type, så han er sikker på, at Axel og Cecilie er ved at finde sammen igen. For at få nærmere vished om dette, opfinder Jens et følg-en-politimand-program, hvor han selv vil følge en politimand for en periode. Sjovt nok vælger han at følge Axel, som nu ikke blot skal stå til regnskab for opklaringsarbejdet, men også for sit forhold til sin ex-kone.

 

Efterhånden som sagen spidser til, kommer Jens Jessen tættere og tættere på Axel og han opfattes efterhånden som en pistillens. Samtidig spøger de billeder, som Jens Jessen modtog i Uro – billeder der klart viser en Axel på en deroute med hashmisbrug.

Jeg vil give bogen 4 ud af 5 stjerner.