Lego Technic 42079 – Anmeldelse

Den mindste af de 4 nye efterårsmodeller i Lego Technic sortimentet 2018, er en gaffeltruck – model 42079.

Der er tale om en model uden nogen avancerede funktioner, dvs. ingen Power Functions eller Pneumatic.

 

Indpakning.

Forsiden af æsken som modellen leveres i, er præget af et billede af hovedmodellen. Til venstre er angivet modelnummer, modeltitel og hvilken aldersgruppe denne model henvender sig til. Til højre er der øverst vist, at modellen har en gaffel der kan løftes op og ned.

Bagsiden er delt i to: til venstre er der 5 billeder af gaffeltrucken og til højre er der 4 billeder af vejhjælpskøretøjet. Billederne viser de enkelte styreenheder og med pile vises det, hvad der styres.

Æskens indhold består af i alt 6 poser (1 stor, 2 små og 3 af mellem størrelse), 4 dæk, et ark med 8 klistermærker og 2 byggevejledninger.

 

Funktioner.

Gaffeltrucken har tre funktioner:

  • Gaflen kan vippes – dette styres via to håndtag, et på hver side af førerhuset
  • Gaflen kan køres op og ned – dette styres via det roterende blink på toppen af førerhuset
  • Hjulene kan styres – dette sker via udstødningsrøret.

Derudover er der en to cylinder motor, hvor man tydeligt kan se stemplerne bevæge sig op og ned, når trucken kører.

Foran er der positionslys i toppen og bunden af førerhuset, ligesom der er blinklys. Bagtil er der stoplygter og blinklys. Modellen leveres med en palle med en kemikalietønde – gætter på at det er en kemikalietønde, for der står “Danger” på den.

 

Byggevejledning.

Da der er tale om en relativ lille model, har Lego valgt at vedlægge byggevejledninger til både A- og B-modellen.

Byggevejledningen er på 124 sider, hvoraf de 117 sider er selve vejledningen, svarende til 203 byggetrin. De resterende sider er fordelt på 2 siders betjeningsvejledning til gaffeltrucken, 2 siders reklame for de 5 nye efterårsmodeller, en side med reklame for Lego.com/life og den sidste side med part liste.

Vejledningen er meget nem at forstå, der er ikke nogen fejl i den og pludselig er man kommet igennem.

 

Samling.

Samlingen af modellen er ikke svær. Det er rent “old school” Technic, hvor bjælkerne skal hægtes sammen med stifter. Ingen besværlige slanger der skal monteres på små huller og efterfølgende slås krølle på, for at kunne være på den sparsomme plads. Samlingen skrider slavisk frem og der er ingen store gentagelser, hvor man når at kede sig. Sammenlagt tog det 2½ time at samle modellen, hvilket er hurtigt. Der går altså ikke lang tid fra samlingen påbegyndes, til der står en færdig gaffeltruck på bordet.