Julie Hastrup – Blodig genvej

Titel: Blodig genvej

Serie: Rebekka Holm (3)

Forfatter: Julie Hastrup

Genre: Kriminalroman

Forlag: Rosinante

Udgivet: 2011

Antal sider: 328

 

Blodig genvej starter allerede i forgængeren “Det blinde punkt”, som slutter med, at Rebekka Holm bliver ringet op af sin chef, fordi en ung pige er forsvundet. Pigen, Sofie Kyhn Larsen, forsvinder under en familieudflugt i Valbyparken. Hun er på picnic med sin mor, sin stedfar og nogle naboer fra opgangen. Et vidne har set en sorthåret mand bortføre Sofie, men hun er i flere uger som sunket i jorden. Politiet finder hurtigt Sofies mobiltelefon, men der er ikke skyggen af Sofie. Først tre uger senere findes liget af Sofie på en byggeplads på Avedøre Holme.

Politiet skal jo starte et sted og det mest nærliggende er at starte med familien, som har sine udfordringer. Rebekka opsummerer rammende hvad det er for nogle mennesker, de har med at gøre:

“Aggressiv stedfar. Vi mistænker ham for at have brækket pigens arm i foråret, men vi har ingen beviser. Stedfarens bror er et hashvrag, som var i daglig sms- eller telefonkontakt med Sofie, og som hun jævnligt besøgte for at løbe ærinder for ham. Besøg, som forældrene vel at mærke ikke kendte noget til. En depressiv mor, som jeg ikke helt kan greje, en dysfunktionel storebror med et hashmisbrug, og en biologisk far, der er hardcore alkoholiker og stofmisbruger, og som gentagne gange har truet Sofies mor med, at hvis han ikke kunne se pigen noget mere, skulle ingen.”

Derudover optræder en mand der bor hjemme hos sin syge mor, som han passer. Han har en stor interesse i gamle danske film som han gerne inviterer områdets unge piger op til sig, for at se.

 

Rebekka og Reza bliver sat på opklaringen men deres makkerskab sættes på prøve, da Reza bliver mere og mere fraværende. Rebekka prøver at finde ud af, hvad der er galt, men Reza er meget lukket omkring sin opførsel. Efterforskningen fører ikke rigtigt nogle veje og frustrationerne begynder så småt at melde sig, da endnu en ung pige forsvinder. Også hun findes senere død, i en bæk i en skov og nu er politiet for alvor presset. Situationen tilspidses og Rebekka bliver presset mere end nogensinde. Der er udfordringer på hendes job og der er problemet i hendes privatliv og på et tidspunkt begynder hun at fundere over, om hun i virkeligheden er gift med sit arbejde.

 

På en skala fra 1 – 5 får den 4. Overgangen fra 2’eren til 3’eren er fin og der er spænding fra starten. Opklaringsarbejdet trækker ud og man kan fornemme den frustration der er. Tilsvarende kan man fornemme det ubehag, der er i forbindelse med obduktionen af de to børnelig. Der er en fin blanding mellem politiarbejde og privatliv og så er Rezas opførsel bare interessant. Jeg blev helt nysgerrig på, hvorfor han var så hemmelighedsfuld. Det er faktisk en god serie Julie Hastrup har gang i her.