Julie Hastrup – Portræt af døden

Titel: Portræt af døden
Serie: Rebekka Holm (4)
Forfatter: Julie Hastrup
Genre: Kriminalroman
Forlag: Rosinante
Udgivet: 2013
Antal sider: 352

Som titlen antyder, er der her tale om en krimi, hvor døden udstilles. Med en uges mellemrum findes to kvinder dræbt ved Lyngby sø. Begge kvinder findes på samme bænk og de er sminket og klædt ud i dyrt tøj fra 80’erne. Begge har også et injektionsstik i nakken. Spørgsmålet er så, om der er tale om en seriemorder?
Efterhånden som opklaringen skrider frem, viser det sig, at morderen er inspireret af et billede fra gamle dage. På billedet ses tre kvinder, hvoraf den ene er død, men hun er sminket og opstillet som var hun i live.

Sidehistorien i denne krimi, for sådan en er der jo altid, handler om en direktør for et reklamebureau. Han er stået af ræset og lever nu af at tvangsspise, nogen gange almindelig mad andre gange noget virkelig klamt – jeg fik i hvert fald lidt underlig rumlen i maven nogle gange når jeg læste om hans madsammensætning. Samtidig optager han videoer af sin tvangsspisning og deler dem på nettet. Han bliver ufrivilligt rodet ind i drabsefterforskningen.

Som om Rebekka ikke har nok at gøre på arbejdet med at opklare disse mord og håndtere en chef der ikke ligger skjul på, at Rebekka ikke er hans kop te, så er der også problemer på hjemmefronten: hendes far er blevet dårligere og skal gennem en større operation på Rigshospitalet, hvilket betyder at hun nu har moren og faren tæt på sig. Veninden Dorte har mødt en ny kæreste som giver hende meget opmærksomhed og dyre gaver, men det er vel ikke nødvendigvis godt? Rebekka’s egen svenske kæreste dukker op i ny og næ, men ellers opholder han sig mest i Stockholm.
Der sker i det hele taget en række omvæltninger i Rebekkas liv som hun skal håndtere.

 

På en skala fra 1 – 5 får den 4. Det er en letlæst krimi, hvilket absolut ikke er ment negativt. Sproget er let tilgængeligt, der er tempo over handlingen og så ender det i et voldsomt opgør.