Julie Hastrup – Farlig fortid

Titel: Farlig fortid
Serie: Rebekka Holm (5)
Forfatter: Julie Hastrup
Genre: Kriminalroman
Forlag: Rosinante
Udgivet: 2015
Antal sider: 325

En livstidsfange fra Statsfængslet Østjylland får det dårligt i fængslet og skal overføres til hospitalet. Under transporten fra fængsel til hospital forulykker ambulancen, den ene ambulanceredder dør, den anden er hårdt kvæstet og fangen – ja han er væk. Dagen efter findes en landmand myrdet – stukket ihjel på sin gård udenfor Ringkøbing og den lokale præst kan læse sin dødsannonce i avisen.

Rebekka er tilbage i sin fødeby for at hjælpe sin mor med oprydning efter faren, der er død. Udover at Rebekka støtter moren, så gør naboparret det også. Det betyder ret hurtigt, at moren får et mere udadvendt liv og at Rebekka derfor begynder at kede sig, Så Rebekka genoptager kontakten til sin gamle kæreste Michael, der er politimand i Ringkøbing og på den måde, bliver hun involveret i efterforskningen. Det er dog ikke uden problemer, for Michaels kæreste arbejder også på politistationen, Rebekkas kæreste Niklas ringer kun engang i mellem og er det slut mellem Rebekka og Michael.
Efterforskningen trækker tråde tilbage til en lokal gård og nogle hændelser der fandt sted i den varme sommer 1989.
Rebekka har travlt med efterforskningen, for hendes chef i København ringer ofte for at høre, hvornår hun kommer tilbage fra sin orlov.

 

På en skala fra 1 – 5 får den 4. Det er en god historie, der er noget at gætte med på og det er ikke lige logisk hvem der er skurk og hvem der er den gode. For en gang skyld kommer Rebekka ud af efterforskningen uden skrammer. Eller det vil sige, hun kommer hjem fra Jylland uden skrammer, for hjemme i København venter Dorte og hendes ikke sympatiske kæreste.