Julie Hastrup – Mirakelmanden

Titel: Mirakelmanden
Serie: Rebekka Holm (6)
Forfatter: Julie Hastrup
Genre: Kriminalroman
Forlag: Politiken
Udgivet: 2017
Antal sider: 381

Efter at Rebekkas svenske kæreste Niklas Lundell i tre bøger, har rejst frem og tilbage mellem København og Stockholm for dels at være kæreste og dels efterforske noget meget hemmeligt, er tiden nu kommet til, at vi rejser med Rebekka til Stockholm for at finde ud af, hvem hendes kæreste Niklas Lundell egentlig er.
Rebekka Holm sluttede bog 5 af med at blive overfaldet og var meget svært tilskadekommet. Det kræver restitution og derfor rejser hun til Stockholm for at komme sig hos Niklas. Der går ikke ret lang tid før Rebekka keder sig, og hun tilbyder derfor Niklas at hjælpe ham, med hans private efterforskning af omstændighederne ved hans tidligere kones død. Niklas afviser denne hjælp og i bar frustration går Rebekka selv i gang med at undersøge, hvad der egentlig skete da Magdalena Lundell omkom.

Rebekka opdager, at Magdalena i det skjulte arbejdede sammen med en finsk journalist om afdækning af en sag om forsvundne personer. Der var folk fra samfundets skyggeside, som forsvandt og som kom til at lide grufulde skæbner. Rebekka udgiver sig for at være journalist og spindes efterhånden ind i en vanvittig morders net og pludselig er hun selv den jagede.

På en skala fra 1 – 5 får den 5. Nu har Julie Hastrup i 3 bind haft en mystisk mand rejsende frem og tilbage og det kunne ikke trækkes længere, hvis ikke det skulle blive patetisk. Historien er god, der er fremdrift i den og der er nogle overraskelser til sidst. Ikke så meget i forhold til morderen, for det kan der gættes på undervejs, men en af hovedpersonerne skifter pludselig karakter og det kommer overraskende.