Gabriella Ullberg Westin – ENSOMmerfugl

Titel: ENSOMmerfugl

Serie: Mordene i Hudiksvall (1)

Forfatter: Gabriella Ullberg Westin

Genre: Kriminalroman

Forlag: HarperCollinsNordic

Udgivet: 2015

Antal sider: 384

Der er juleaften og et voldsomt snevejr lægger gaderne i Hudiksvall øde. Ud på eftermiddagen får politiet et opkald. Henna Pedersen, gift med Sveriges bedste fodboldspiller, er fundet skudt i sit hjem, med parrets to børn som de eneste vidner.

Johan Rokka som netop er kommet hjem til Hudiksvall, bliver sat på sagen. Da der sker endnu et koldblodigt mord, begynder han at indse, at hans job og fortid er flettet ubønhørligt sammen. Efterhånden som opklaringen skrider frem bliver Johan mere og mere sikker på, at fodboldspilleren skjuler noget af afgørende betydning, og at han i virkeligheden ikke kendte sin kone.

 ENSOMmerfugl er første bind i Hudiksvall serien og det er tydeligt at serien skal løbes i gang. Det er et meget spændende plot og det ender med et tvist jeg ikke lige havde regnet ud. Desværre forstyrres selve historien af, at bogen er en blanding af krimi og Fifty Shades.

På en skala fra 1-5 får den 3. Det gør den fordi det er en udmærket debut, der er potentiale i historien, den er tilpas indviklet og svær at gætte med på, men efter min smag, er der for meget Fifty Shades over den. Heldigvis har jeg læst de næste tre i serien og det bliver kun bedre.