Inger Gammelgaard Madsen – Slangernes Gift

Titel: Slangernes Gift

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (7)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet:2014

Antal sider:339

 

Kriminalassistent Roland Benito holder ferie i Napoli sammen med sin familie, da en ukendt dansk mand kontakter ham på en café. Manden leder efter sin datter, som er forsvundet på en dykkerrejse i Italien og sidst er sporet på vej til Sicilien. Selvom Roland har nok at gøre med at hjælpe sin egen datter, som også er i fare, tvinges han ind i sagen, der stiller ham over for et væsen, han har kæmpet med at glemme. Han konfronteres med ikke bare sin egen, men også sin myrdede fars fortid. Roland mærker slangernes gift og erfarer fatalt, at mafiaen glemmer aldrig.

Slangernes gift er den syvende bog i serien om Roland Benito og Anne Larsen. Temaet i denne bog er ulovlig handel med truede dyr, en handel der er ganske inddrivende for dem, som står bag.

Roland Benito er sendt på ferie, mens Den Uafhængige Politiklagemyndighed undersøger hans ageren i Lig bløder ikke. Ferien bliver afholdt sammen med familien i Italien. En dansker henvender sig en dag til Roland, for at bede om hjælp til at finde sin datter, som er forsvundet under en dykkerferie. Roland går modvilligt ind i sagen og efterhånden som Roland stiller spørgsmål, kommer han, uden at vide det, tættere og tættere på mafiaen og han konfronteres med sine forældres fortid. Var de så uskyldige som Roland hele tiden har troet? En ting erfarer Roland i hvert fald – mafiaen glemmer ikke. Faktisk er den tættere på ham og hans familie, end han bryder sig om.

Hjemme i Aarhus, går Anne Larsen rundt og sunder sig ovenpå de oplevelser hun havde i Lig bløder ikke. Da der bliver gjort nogle uhyggelige fund af den farlige edderkop – den sorte enke – begynder hun, sammen med Rolands kolleger, at jagte bagmændene. Samtidig med at der findes mange edderkopper, bliver der, i det nærliggende hus, gjort et uhyggeligt fund, idet husets beboer er blevet dræbt af nogle af alle de giftige edderkopper og slanger, som han har holdt i terrarier. Da en anden krybdyr samler lider samme skæbne, begynder Anne Larsen at interessere sig for, hvordan de truede dyr kommer ind i landet. I forbindelse med jagten på bagmændene, får vi et gensyn med den tidligere tredje part i Roland/Anne Larsen serien, nemlig freelance fotografen Kamilla Holm.

 

På en skala fra 1 – 5 får den 5. Det gør den, fordi det er den første bog i serien, som jeg har læst så hurtigt. De to historier der foregår parallelt, er så gode, at siderne næsten vender sig selv.