Inger Gammelgaard Madsen – Stjålet identitet

Titel: Stjålet identitet

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (5)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet:2012

Antal sider:368

Sara Dupont er med sin kæreste til maskebal i Venedig, da hendes taske bliver stjålet. Tidligt næste morgen findes en dansk pige død i kanalen neden for deres hotel. Hjemme spekulerer Sara meget over den døde pige i kanalen og hvor hendes veninde fra Aarhus er blevet af. Sara efterlyser veninden på Facebook og lidt efter lidt, begynder underlige ting at ske for Sara, som hun til sidst ikke selv er herre over. samtidig kæmper hun med en graviditet med komplikationer.

Året efter sendes Roland Benito en sen aften ud til Retspsykiatrisk Afdeling i Risskov til et mord og en fangeflugt. En sygeplejerske er brutalt myrdet af en patient, der afsoner en behandlingsdom for drabet på sin tre måneder gamle baby. Roland begynder sammen med den flygtedes forsvarsadvokat at interessere sig for sagen. Der er noget der ikke stemmer.

Anne Larsen arbejder på at få et journalistisk samarbejde med sin tidligere elev, Nicolaj. Også hun får interesse for den flygtede patient, og da hun selv er ivrig bruger af Facebook, opdager hun hurtigt sammenhængen. Der er noget galt i kvindens liv. Hvem er Sara Dupont?

 

Stjålet identitet, er den femte bog i serien om Roland Benito og Anne Larsen. Temaet er denne gang identitetstyveri og moderne sociale medier. I en tid, hvor det meste af vores liv, leves gennem de sociale medier, så er der flere der ved en masse om os og det er nemmere end som så, at få brugeroplysninger fisket. På den måde er det blevet nemmere at overtage et andet menneskes identitet og hvordan reagerer den bestjålne? Hvor meget tror venner og familie på? Hvor længe kan den bestjålne holde til det og overbevise sig selv om, at man er normal.

Bogen er skrevet så den springer mellem nutid og fortid. Der er selve opklaringsarbejdet som skrider kronologisk frem, men sideløbende fortælles historien om Sara og hvad der er sket det sidste års tid, hvilke prøvelser hun har været udsat for. Jeg syntes, at der er en meget spændende måde at fortælle historien på, for som læser, bliver jeg hele tiden pirret til lige at læse et kapitel mere. Første kapitel foregår i nutiden, mens andet kapitel går 1 år og 7 måneder tilbage. Efterhånden som opklaringsarbejdet skrider fremad, kommer også fortiden op til nutiden og trådene samles.

På en skala fra 1 – 5 får den 4.