Inger Gammelgaard Madsen – Under skriftesegl

Titel: Under Skriftesegl

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (4)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet:2011

Antal sider:349

 

Kriminalassistent Roland Benito involverer sig af private grunde meget i en sag om en ung mand, der forsvinder sporløst efter en festlig aften med sine gamle klassekammerater i Aarhus’ natteliv. Da han begynder at undersøge forholdene nærmere, viser det sig, at den efterlyste kommer fra en familie med grusomme hemmeligheder. Der er ingen spor at gå efter, Tobias Abrahamsen synes sunket i jorden, men så findes en pige død under uhyggelige omstændigheder i et kloster.

Privat har Roland også dæmoner at kæmpe mod. Samtidig bliver hans kone, Irene Benito, truet af en klient på socialkontoret. Her bliver journalist Anne Larsen ad omveje indblandet. Alle episoder kommer til at gribe dramatisk ind i Roland Benitos verden.

 

Under skriftesegl er den fjerde bog i serien om Roland Benito og Anne Larsen. Bogens tema er blandt andet de overgreb der er sket mod børn i den katolske kirke. Under skriftesegl er den katolske betegnelse for præstens ubetingede tavshedspligt med hensyn til skriftemål, men også i anden sammenhæng bruges under skriftesegl som krav om absolut hemmeligholdelse.

Roland Benito og hans folk er godt i gang med efterforskningen af den forsvundne Tobias Abrahamsen, da en ung pige findes død på det lokale kloster. Nu står politiet overfor to svære sager: en person er forsvundet, uden at efterlade sig nogle spor og en pige er død på et kloster, som er hermetisk lukket overfor indblanding udefra. Lige meget hvor meget Roland prøver, så er det ikke til at få informationer ud af klostret, som i stedet tilkalder en af pavens udsendte til at rydde op.

Rolands kone, Irene, bliver truet af en af sine klienter, som ikke føler, at hun gør nok for ham. Truslerne ender med et voldsomt overfald og Roland starter, trods kollegernes advarsel, sin egen jagt på overfaldsmanden.

Anne Larsen arbejder som rengøringsassistent men savner journalistikken og derfor blander hun sig på flere fronter i denne bog: Dels kommer hun tæt på overfaldet på Irene Benito, da hun bliver hyret til at gøre rent efter overfaldet, dels prøver hun at hjælpe politiet med opklaringen af den forbrydelse der er sket i klostret og dels undersøger hun, hvorfor Kamilla Holms far, har så meget imod at vedkende sig faderskabet til Kamilla.

På en skala fra 1 – 5 får den 3. Der er flere parallelle historier som ikke nødvendigvis hænger sammen, men som tilsammen er ganske interessante. Jeg har tidligere haft det svært med femikrimi genren, men Inger Gammelgaard Madsen har med serien om Roland Benito, ramt mig. Under læsning af Under skriftesegl oplevede jeg mig selv være mere interesseret i historien om Kamilla, end i historien omkring forbrydelserne. Det er jo galt og derfor giver jeg den ikke mere end 3.