Inger Gammelgaard Madsen – Falkejagt

Titel: Falkejagt

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (10)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet: 2017

Antal sider: 383

 

En buschauffør med indvandrerbaggrund bliver skudt og dræbt af en betjent i en bybus i Aarhus. På samme tid sker der et terrorangreb i København, som journalist Anne Larsen er meget tæt på. Hun er taget med en gruppe unge til Christiansborg for at dække en demonstration vendt mod regeringens asylstramninger og undgår kun med nød og næppe, at blive offer for terrorangrebet.

Som følge af terrorangrebet bliver terrortruslen større og PET, Østjyllands politi og DUP bliver tvunget til at arbejde sammen.

Samtidig med terrortruslen, bliver babyer kidnappet og de forsvinder sporløst. Tilsyneladende er der ingen sammenhæng i de to hændelser, men som terrorsagen optrævles, krydser de to hændelser hinanden.

Roland Benito er DUP’s repræsentant i samarbejdet mellem PET, DUP og Østjylland Politi. Mens en af Rolands kolleger arbejder med sagen mod den politibetjent der skød og dræbte buschaufføren, skal Roland være med til at finde ud af, om der er en sammenhæng mellem terrorangrebet i København og det forpurrede terrorangreb i Aarhus. Der går ikke længe, før Roland og Anne Larsen kommer til at arbejde sammen om at finde nogle af personerne bag terrorangrebet. Stille og roligt får de sporet sig ind på hvem det kan være og så begynder problemerne for alvor, da det viser sig, at den eftersøgte har forbindelse til de højere lag indenfor politiet i København og i Aarhus.

Efterforskningen presses yderligere af, at der konstant er en trussel om nye terroranslag – anslag som Anne Larsen varsles om.

 

Falkejagt er den tiende bog i serien om Rolando Benito og Anne Larsen. Temaet i denne bog er terrortruslen og til dels også det kriminelle indvandrermiljø. Begge emner er kontroversielle og bogens tema aktualiseres yderligere af de terrorangreb der finder sted i Europa i disse år.

Som med den niende bog – Blodregn – kan Falkejagt læses som en selvstændig historie. Men da to af personerne fra Blodregn er de bærende i historien om de forsvundne børn og da nogle af parallelhistorierne hænger sammen med Roland Benito’s kones virke, giver det mest mening at læse dem i en sammenhæng.

På en skala fra 1 – 5 får den 5. Det gør den, fordi den formår at binde hele serien sammen ved at hente nogle personer fra tidligere bind frem igen. Det er spændende at følge deres udvikling, omend en person som Kamilla Holm ikke rigtig bruges til andet end at ligge på lur. Hun er mere en karakter der hives ind, fordi hun nu er en del af Inger Gammelgaards univers. Kamilla er i dette bind ret en-dimensionalt. Det er ikke nogen historie på hende. Falkejagt slutter ligesom Blodregn af med en gedigen cliffhanger.