Inger Gammelgaard Madsen – Blodregn

Titel: Blodregn

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (9)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet: 2016

Antal sider: 385

 

Et spøgelsesskib ude af kontrol i Middelhavet styres af stormen direkte mod den lille badeby Palizzi Marina i Syditalien.

En ung kvinde rejser til en flygtningelejr i Nordafrika, hvor hun skal arbejde for Læger uden Grænser. Hendes egentlige mål med rejsen er at finde sin donorfar, som hun har sporet dertil. Men hvem er han i virkeligheden?

Rolando Benito efterforsker hos DUP en sag om en betjent, som mistænkes for at have stjålet fra den voldelige bande Black Swan under en ransagning. Betjentens seksårige søn kidnappes, og Benito bliver på grund af sin kones arbejde som frivillig i Dansk Flygtningehjælp viklet ind i sagen. En anden sag hos Østjyllands Politi får også hans opmærksomhed, da en drabsmand fra en af hans gamle, uopklarede sager tilsyneladende er vendt tilbage, en sag som Anne Larsen, journalist hos TV2 Østjylland, også er dybt involveret i.

Det hele kulminerer med skæbnesvangre hændelser, der venter lige om hjørnet, og som kommer til at ramme dem alle.

Blodregn er den niende bog i serien om Rolando Benito og Anne Larsen. Temaet i denne bog er illegale flygtninge, menneskesmuglere og indvandrerbander, nogle kontroversielle emner.

I Blodregn er der en del parallelle historier, som tilsyneladende ikke har noget med hinanden at gøre. Det lykkes dog til sidst, at binde dem sammen på en troværdig måde.

I starten af Benito bøgerne skriver Inger, at de enkelte bøger kan læses uafhængig af hinanden. Selvfølgelig er det mest spændende at læse bøgerne i rækkefølge, for at få personernes udvikling med, men der er ikke nogen hindring. Jeg vil dog mene, at for at få mest muligt ud af Blodregn, så er det en fordel at have læst de øvrige 8 bøger – mest fordi en af hovedpersonerne i Blodregn er hentet fra bog nummer 2 i serien DRAB efter begæring.

Persongalleriet er det kendte: Rolando, Anne Larsen, betjentene hos Østjyllands Politi og så dukker freelance fotografen Kamilla Holm op igen. Hende har vi ikke hørt meget til siden bind 4, men i Blodregn får hun en væsentlig rolle.

På en skala fra 1 – 5 får den 5. Det gør den, fordi den formår at binde hele serien sammen ved at hente nogle personer fra tidligere bind frem igen. Det er spændende at følge deres udvikling, omend der mangler lidt i forhold til Kamilla Holms historie. Og så er det dem første bog der slutter med en cliffhanger – der er en skurk, som de ikke har fået fat på og som derfor må dukke op i bind 10.