Sofie Sarenbrant – Syndebukken

Titel: Syndebukken

Serie: Emma Sköld (6)

Forfatter: Sofie Sarenbrant

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2018

Antal sider: 369

Emmas storesøster Josefin er sammen med mand og børn flyttet til Palma blandt andet for at komme sig over det svigt, hun føler sig udsat for, fra Emmas side.

Emma på sin side, har problemer med at binde sig, så da Nyhlén vil fri til hende, går det galt mellem de to og Emma efterlades sammen med datteren Ines i Josefins hjem i Stockholmforstaden Bromma. Her bor Emma for at passe på Josefin og mandens hus, mens de er udenlands.
En morgen vågner Emma op med følelsen af, at der har været nogen i huset om natten mens hun sov. Bedre bliver det ikke, da hun opdager, at der har været indbrud i naboejendommen og at husets teenagedreng er blevet myrdet.

Der sker flere og flere indbrud i Bromma og de bliver mere og mere brutale. Det skaber en hadsk stemning i Facebookgruppen Brommavennerne og inden længe er der en dårlig stemning overfor de litauiske håndværkere der er i området. Mistanken rettes i første omgang mod en polsk rengøringsdame, som har sin gang i de huse, hvor der bliver begået indbrud. Men inden politiet får afdækket hendes fulde rolle, så findes også hun myrdet.

Til sidst vælger Emma på vanlig vis at tage sagen i egen hånd hvorved både hendes og andres liv bringes i fare.

Syndebukken er den sjette bog i serien om Emma og i min verden lidt et antiklimaks efter “Babysitteren” og “Tiggeren”. Ikke at den er dårlig, men jeg synes ikke den har samme høje niveau. Dog har den en afslutning der gør, at jeg bliver nødt til at have fat i efterfølgeren – jeg er jo lidt nysgerrig.

Jeg vil give “Syndebukken” 3½ stjerne.