Lego Technics Nyheder – efterår 2016

Traditionen tro, blev efterårets nyheder på Lego Technics fronten, præsenteret på årets Spielwarenmessen i Nürnberg.

Der er tale om 4 store Technics modeller. De sidste par år, har den største af de Technics modeller der bliver frigivet om efteråret, fået prædikatet “største Technics model til dato” og i år er ingen undtagelse.

Den største Technics model til dato, bliver 42055 og den indeholder 3.927 dele. Hvis trenden fortsætter, så vil vi i 2017 passere den magiske 4.000 dele grænse.

Hvor Technics modellerne i mange år har kredset om temaerne biler og lastvogne, er 2016 efterårsmodellerne lidt mere blandede. Den helt store model 42055 er en Bucket Wheel Excavator, en kategori, som ikke er set før i Technics verdenen. På dette link, kan det ses, hvordan den ser ud og hvilke funktioner den har.

De sidste par år, har vi også set modeller, som er lavet i samarbejde med firmaer som Mercedes Benz og Volvo. I år udvides kredsen af samarbejdspartnere, idet der kommer en ny traktor, som er inspireret af det kendte traktorfabrikat Claas. Modellen får nummer 42054 og er bygget med inspiration fra Claas Xerion 5000 TRAC. Den får indbyggede Power Functions og en nydesignet styrefunktion, som medfører, at der kan styres på alle fire hjul. Der er mulighed for at dreje forhjulene uden at baghjulene drejer med, for- og baghjul kan sættes parallelt, så traktoren kører sidelæns, eller begge hjulsæt kan drejes, så der opnås mindst mulig venderadius. Detaljerne kan ses her.

Samarbejdet mellem Lego Technics og Volvo, startede med modellen 42030 Frontloader og dette samarbejde fortsætter i 2016 med modellen 42053 Volvo EW160E. Denne model leveres med Pneumatic System v2.0, men uden Power Functions. I sammenligning med de ovenfor nævnte to modeller, så er dette en lille model, men som det ses her, så indeholder den mange fine detaljer.

Den sidste store Technics model i andet halvår af 2016, er en Porsche. Der er ikke blevet vist hvilke Technics funktioner denne model har. Tværtimod ligner lanceringen lidt den metode, de store bilfirmaer bruger, når de tester nye modeller – de slører ret meget med plastic overtræk og underlige mønstre. Som det ses her, er der tale om en bil og det er det nærmeste vi kommer det.

Tilbage er så bare at vente på, at det bliver efterår og at Lego Technics hjemmeside bliver opdateret med de små videoer, hvor designerne fortæller om de enkelte modeller. Og – nå ja – så skal der jo nok spares lidt op, for det ligner et dyrt efterår 🙂