Inger Gammelgaard Madsen – Dukkebarnet

Titel: Dukkebarnet

Serie: Roland Benito/Anne Larsen (1)

Forfatter: Inger Gammelgaard Madsen

Genre: Kriminalroman

Forlag: Farfalla

Udgivet:2008

Antal sider:368

 

Dukkebarnet er Inger Gammelgaard Madsens debutkrimi fra 2008.

Det er første bind i serien om kriminalassistent Roland Benito og journalisten Anne Larsen.

En tiårig pige findes myrdet i en affaldscontainer i Brabrand og Roland Benito sættes på sagen. Det samme gør journalist Anne Larsen fra Dagens Nyheder og freelancefotografen Kamilla Holm.

Opklaringsarbejdet kompliceres af, at den myrdede piges veninde pludselig forsvinder. Det viser sig, at begge piger har været medlem af en chatside på internettet, hvor de har løjet om deres alder.

Dukkebarnet handler om, hvor galt det kan gå, når børn færdes på nettet, uden at have den kritiske sans med sig. Det er ikke alt på nettet der er, hvad det giver sig ud for at være og det er ikke altid at børn kan gennemskue det.

I “Dukkebarnet” bliver vi som læser dels præsenteret for en mordsag, som vi følger opklaringen af, men vi præsenteres også for de tre hovedpersoner, som er en del af Ingers serie.

Vi hører om den italiensk fødte Roland og de genvordigheder hans familie har haft i det italienske, hvor faren var en del af det politi, som jagtede på mafiaen.

Vi hører om Anne Larsens fortid i den Københavnske bydel Nørrebro, en fortid som hun er flygtet til Aarhus for at komme på afstand af, og vi hører om de tragiske hændelser, som er en del af Kamilla Holm’s historie.

 

Jeg syntes det er en god debut Inger har leveret. Det er en femikrimi med de kendetegn den genre nu har, men der er en tilpas blanding af mordgåde og privatliv. Bevares, der er da problemer i de enkelte personers privatliv, men på intet tidspunkt tager privat historierne over.

På en skala fra 1 – 5 får den 3.