Karin Slaughter

Karin Slaughter.

Amerikansk forfatterinde med et, for krimigenren, meget sigende efternavn. Karins bøger er solgt i mere end 30 mio. eksemplarer og hun er dermed en af de mest populære amerikanske kvindelige forfattere.

Karin er født og opvokset i den lille by Covington i sydstaten Georgia. I 2001 kom debutromanen Blindsighted – udgivet i Danmark i 2002 med titlen Mord for øje.

Karins forfatterskab har skabt to serier og hovedpersonerne i disse serier samles i romanen Genesis og fra denne af, fortsætter de sammen.

Den ene serie har børnelæge og retsmediciner Sara Linton som hovedperson. I denne serie følger vi livet i den lille by Heartsdale, hvor Sara sammen med byens sherif, som også er hendes ex-mand, Jeffrey Tolliver, bliver involveret i en række grusomme mordsager. Er man kun interesseret i de enkelte mordsager, kan de enkelte bøger læses hver for sig, men hvis man vil følge sidehistorien, som handler om Sara og Jeffreys ægteskabelige genvordigheder, skal serien læses kronologisk. Nok er det Sara og Jeffrey, der er hovedpersoner, men den kvindelige betjent Lena Adams er en væsentlig karakter, som får sin egen historie i en af seriens bøger.

Den anden serie har detektiven Will Trent som hovedperson. Denne serie foregår i Atlanta.

Klik på de blå links og læs min anmeldelse af bogen.

Serie Titel Udgivelsesår
Sara Linton Mord for øje 2002
Svigt 2012
Kold frygt 2012
Hævneren 2012
Vantro 2009
Hvid død 2010
Will Trent Mørk treenighed 2007
Bortført 2008
Linton & Trent Genesis 2010
Brudt 2011
Dybt fald 2011
Forbryder 2012
I skjul 2013

 

Karins bøger har nogle veldrejede plots og de indeholder alle brutale beskrivelser af forbryderne og forbrydelserne. Hovedpersonerne har alle en skyggeside og det er blandt andet beskrivelsen af disse sider, der gør, at personerne står så stærkt som de gør og som gør, at der godt kan gå lang tid mellem man læser bøgerne. Ret hurtigt fanger du miljøet igen.

 

Vil du holde dig opdateret på Karin Slaughter, er hendes hjemmeside www.karinslaughter.com