Inger Wolf – Ondt vand

Titel: Ondt vand

Serie: Trokic/Kornelius (5)

Forfatter: Inger Wolf

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2012

Antal sider: 336

To kvinder findes myrdet og delvist skeletteret i hver sin kuffert under en stendynge i udkanten af Aarhus. Fælles for de to myrdede kvinder er, at de begge har kastanjefarvet hår. Den ene af kvinderne har en masse små sår, som alle ligner et Y. Begge kvinder mangler en led af fingrene og der findes en sjælden blomst på en af kvinderne.

Disse tre spor fører i forskellige retninger. Mærkerne stammer fra igler, det manglende fingerled leder i retning af den afrikanske juju religion og blomsten er en prærieblomst, som kun findes i brunkulslejerne på utilgængelige steder.

Efterforskningen bringer Trokic et smut forbi statsfængslet i Østjylland for at besøge den indsatte Frederick Riise, som sidder inde for den forbrydelse han begik i “Frost og aske” (2. bind i Trokic serien). Frederick har læst om mordene og fremgangsmåden vækker minder fra hans barndom. Han vælger derfor at kontakte Daniel Trokic i et forsøg på at dele oplysninger til gengæld for noget frihed. Fredericks oplysninger sender Daniel Trokic til Indien på jagt efter en dansk fotograf med speciale i perverterede billeder.

Lisa Kornelius er tilbage fra barsel. Hun har brugt barselsperioden til at dygtiggøre sig indenfor geografisk profilering og i forbindelse med opklaringen, tager hun kontakt til en af sine kolleger i England, som var med på et FBI kursus som Lisa for en årrække tilbage deltog i.

Lisa har sit hyr med at få adgang til en af de myrdede kvinders pc. Den er krypteret og det vækker Lisa’s interesse og inden Lisa ser sig om, befinder hun sig på den forkerte side af loven, idet hun hacker computeren.

Alt i mens Lisa forsøger sig med sin geografiske profilering og Daniel Trokic rejser rundt i verden for at finde oplysninger, forsvinder endnu en kvinde med kastanjefarvet hår.

Endnu engang har Inger Wolf gravet en dysfunktionel familie op og endnu engang er det ganske grumt, det der foregår. Der findes skrækkelige måder at dø på, men da de fandt psykiateren død, så var det lige før min aftensmad kom op. Fy for pokker. Handlingen skrider let og elegant frem, der er nogle relevante sidehistorier og så er der en cliffhanger til sidst.

Bogen vil jeg give 4 ud af 5 stjerner.