Inger Wolf – Frost og aske

Titel: Frost og Aske

Serie: Trokic/Kornelius (2)

Forfatter: Inger Wolf

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2008

Antal sider: 286

Det er vinter og snestorm og midt i dette i sin tid typiske danske vintervejr, findes en otteårig dreng død i Giber Å. Han er stranguleret med en fiskeline omkring halsen. Lukas, som drengen hedder, forsvandt på vej hjem fra skolefritidsordningen.

Daniel Trokic og hans folk begynder nu at undersøge forholdene omkring drabet og det viser sig, at den lille landsby Mårslet i virkeligheden ikke er så idyllisk, som den i første omgang ser ud til. Der er både alkoholiserede forældre, der er en spillebule, hvor der spilles om penge og sælges hash, der er en ældre dame der ved noget, men som brændes inde og der er en samler af biller der lader til at være mere syg end han reelt er. Han er specielt interessant, da Lukas selv interesserede sig for biller. Derudover er der nogle unge drenge, som har dårlig samvittighed, for der var noget happy slapping der gik over gevind, men som gav respekt på internettet.

Lisa Kornelius, der er flyttet fra Københavns Politi til Aarhus, for at slippe for at skulle arbejde med børne pornosager, bliver virkelig udfordret denne gang. Det viser sig, at sagen har tråde til et internationalt pædofilinetværk og en af de uopklarede sager fra hendes tid i København, dukker nu op.

I privatlivet, er Lisa og Jacob blevet kærester, men dette forhold udfordres, da Trokic får informationer om, at hans kusine Sinka er set i live i Beograd. Sinka var Jacob’s helt store kærlighed og han kom sig aldrig over, at hun pludselig forsvandt.

Frost og aske er anden bog i serien om Daniel Trokic og Lisa Kornelius. Den er, ligesom første bog, let læselig, der er fint tempo på og historien er god. Der er en del sidehistorier som på fornem vis samles i en overraskende slutning og jeg sidder tilbage med en fornemmelse af en fuldstændig dysfunktionel familie, hvor intet er som man tror. Men facaden er pæn.

Jeg vil give Frost og Aske 4 ud af fem stjerne. Inger er så venlig at lade handlingen foregå så lidt som muligt med paroler og møder hos politiet, men mere ude i marken og det er dejligt befriende.