Inger Wolf – Sort Sensommer

Titel: Sort Sensommer

Serie: Trokic/Kornelius (1)

Forfatter: Inger Wolf

Genre: Kriminalroman

Forlag: People’s Press

Udgivet: 2006

Antal sider: 284

Daniel Trokic er kaldt ud til et gerningssted, hvor liget af en ung kvinde er fundet. Det er den antropologistuderende Anne Kiehl, som under sin løbetur i Marselisborg Skov er blevet dræbt. Hun har fået skåret halsen over og har på sit bryst en tørret buket skarntyde.

Anne efterlader sig et barn på tre år, som politiet finder i Annes lejlighed, som bærer præg af ordentlighed. Alt er ryddeligt.

Trekløveret som skal finde til bunds i sagen er vicekriminalkommisær Daniel Trokic, hans mangeårige makker Jacob Hvid og Lisa Kornelius.

Lisa har en fortid hos Københavns Politi, hvor hun har været i afdelingen for børneporno, men er nu så psykisk slidt af det job, at hun er blevet udlånt til politiet i Aarhus. Hendes opgave er primært at få styr på indholdet af Anne’s pc. En pc der er ligeså renlig og ryddet som hendes lejlighed. Lisa kommer på noget af en opgave, for hun skal forsøge at finde informationer, om Anne’s privatliv. Det viser sig nemlig, at Anne er gravid og hvem kan faren være? Der er tilsyneladende ingen i Anne’s omgangskreds der kendte til den side af Anne. Ligesom hendes veninder ikke kan forstå, at Anne’s lejlighed skulle være ryddelig – deres opfattelse var, at hun var et rodehoved og at alt flød. Er der nogen, der har haft adgang til Anne’s lejlighed? Og i givet fald hvem?

Daniel og Jacob har en fortid sammen fra det krigshærgede Balkan. Jacob arbejdede som frivillig i en international organisation og lærte gennem dette job Daniel at kende. Samtidig blev Jacob forelsket i Daniels søster, som dog forsvandt under den Jugoslaviske borgerkrig.

Under efterforskningen kommer de tæt på en forskerverden, hvor jalousi er udpræget, men hvor der også dukker informationer op om, hvem faren til Anne’s ufødte barn kan være. Han er en fremtrædende forsker i neurokemi, men problemet er, at han forsvandt otte uger tidligere.

Sort sensommer er Inger Wolf’s første krimi i serien om Daniel Trokic og Lisa Kornelius og den lover godt. Stilen er letlæselig, personskildringerne fine og der er en god fremdrift i handlingen. Det lover godt for resten af serien.

På en skala fra 1 til 5, vil jeg give denne 3. Det er udemærket underholdning, men da det er første bog i en serie, skal serien først løbes i gang.